. Menaip apa yang terlintas di fikiran & melihat apa yang terpapar .

Wednesday, 22 December 2010

. jum sambung cerita az & ana ! .

assalamualaikum . .
ana nak sambung cerita tentang kami =)
.  di sebabkan az sekarang tengah busy keje .
so ana la yang akan menyambung cerita KAMI .

oke !
msg punya msg !
kami tetapkan !
16/12/2010
kami jumpa untuk 1st date !
AWESOME !
. ini yang ditunggukan setelah lama ana SINGLE !
ahahah ~

. OPEN MSG .
az : kita nak jumpa kat mana ? saya tak tahu jalan di jb 
ana : enta ea ? xpela awak amek saya di busten larkin..balik nanti saya tunjuk jalan ! ok ?
az : ok..az ikut ana jea.
ana : ok az balek keje kul 3 so kita jumpa pukul 4.. tu pun kalau xujan ! kalo ujan ana xsure leh kuar ke x !
az : ok..nanti pape az msg ana .
ana : ok..kita msg nanti yea..ana ada keje 

. hhuhuh !
. padahal dalam hati dupp daap duupp daapp !
kami janji kul 4 tapi disebabkan hujan lebat & menanti bonda tercinta balek !
ana kena keluar lambt !
cian az kena tunggu ana 
=)
. cari punya cari !
awkkk ))))
ana pgl az ! 
haahah
jumpa pun !
soo !
lepas tu masuk laa dalam kete .
. tataw nak g mana time 2 .
az maen pusing jea !
da la hujan !
sampai jea area banda lalu Zoo .
otak ni ligat pk nk g mana .
kebetulan !
az lalu Zoo .. ana pun xde idea suh az Uturn ! 
ana : az..ape kata kite g Zoo jea ?
az : ok jgk 2 tapi ujan ?
ana : alaa payung ada kan !

. ok ! lepas az parking kete , bayar tiket masuk !
kite org pun jalanjalan!
ujan time 2 !
apa la nasib 1st date kami time ujan !
ahaha !
az suka sakat haiwan2 tuu ..
takut ana ! 
lps da pusing2 !
ana ajakaz balektime 2 da kul 6.00 pm 
almaklum ! anak mak nie kena balek uma SEBELUM kul 7.00 pm
law tak !
nanti radio berbunyi !
time 2 lalu kat tmpat burung !
ana nampak burung kakak tua ! tapi masa ana datang ana ajk ia cakap !
tapi die bising plak!
bila lalu lagi time 2 ana cakap laa .
' az burung 2 xpandai cakap laa ! bising jea ! '
nak tau burung 2 cakap apa ?
' saya pandai cakap la ! '
ahah 
then kami gelak !
kikikiki !
burung 2 pun ikut kita gelak kikiki juga !
hahaha !
ana g kat burung 2 then ajak ia cakap !
xnk pulak !
hmm !
sebelum az anta ana balek kami makan dulu 
tapi az sorg jea.. sebab ana kenyang lagi !
lepas az anta ana balek ..
da rehat2 .
solat .
malam 2 az msg !

.OPEN MSG .
az : salam ana watpe 2 ?
ana : salam juga .. ana ngah tgk tb ngn mum . knp yea ?
az : saja msg ana ..
di pendek kan cerita 
az : ana az nak melamar ana jadi couple az bole ?
ana : haa ? serius ? tapi ? hmm 
az : kenapa ? az nak ana ikut hati ana bukan fikiran ana .
ana : hati ? kalau hati ..hmm ana sudi =)
az : betul nie ?
ana : yea ..

tapi sayang kan !
kami tak dapat snap pic !
=(
tiada kenangan 1st date !

ok !
panjang da ana bebel !
so !
kami mula menjadi pasangan kekasih mulai 16/12/2010
1st date kami di Zoo Johor ( blkang Istana Garden)
Doakan kami yea 
=) 

No comments: